OPĆI UVJETI WEB TRGOVINE

Opći uvjeti web trgovine www.moliere.hr (u nastavku također i Opći uvjeti web trgovine ili Opći uvjeti) uređuju funkcioniranje web stranice www.moliere.hr (u nastavku također i MOLIERE), prava i obveze korisnika web stranice, te uređuju odnos između MOLIERE i korisnika web stranice. Opću uvjeti se odnose na sve korisnike koji koriste usluge web trgovine bilo kako registrirani ili kao neregistrirani korisnici (u nastavku zajednički: korisnici odnosno: kupci). Korisnik je obvezan Općim uvjetima koji su na snazi u trenutku predaje web narudžbe.

Web trgovinom www.moliere.hr upravlja poduzeće MOLIERE, trgovina s prehrano in prehranskimi dodatki za konje, Nina Šoster Bedenk s.p., Zasavska cesta 40a, 1231 Ljubljana Črnuče, matični broj 7292201000, porezni broj SI 75292165, koje je također ponuditelj usluga e-poslovanja (u nastavku također i: ponuditelj).

Web trgovina je otvorena svaki dan, 24 sata na dan. Zbog različitih tehničkih razloga nekada nije moguće poslovanje putem web trgovine odnosno sam pristup trgovini. Slijedom toga, ponuditelj zadržava pravo da na određeno ili neodređeno vrijeme ograniči ili potpuno onemogući pristup do stranica web trgovine. Ponuditelj ne preuzima odgovornost ukoliko trgovina ne bi funkcionirala zbog činjenice da se korisnik ne zna služiti web trgovinom, zbog bilo kakvih posljedica zlouporabe web trgovine, nefunkcioniranja usluge uslijed pada mreže, nestanka električne energije ili drugih tehničkih poteškoća koje mogu ometati korištenje web trgovine, na kraće ili dulje vrijeme.

I. Korisnik

Usluge web trgovine MOLIERE može koristiti svatko tko se registrira kao korisnik odnosno svaki posjetitelj web stranice koji preda narudžbu kao gost.

Korisnik prilikom registracije u sustav dobije korisničko ime koje je jednako adresi njegove e-pošte i lozinku. Korisničko ime i lozinka nedvosmisleno određuju korisnika i povezuju ga s podacima koje je unio prilikom registracije. Prilikom registracije korisnik u obrazac za registraciju mora upisati sljedeće osobne podatke: ime i prezime odnosno tvrtku korisnika, adresu i mjesto prebivališta, adresu elektroničke pošte, lozinku u skrivenom obliku i kontakt broj telefona. Registracijom korisnik dobiva pravo kupovanja u web trgovini ako ispuni polje da prihvaća ove Opće uvjete, a pored toga i Opće uvjete web stranice ponuditelja te ako ispuni polje da je suglasan sa obradom osobnih podataka unesenih prilikom registracije za potrebe osiguravanja usluga web stranice od strane ponuditelja. S registracijom korisnik dobije kod (PRVAKUPNJA) sa 10€ popusta prilikom prve kupovine proizvoda nad 200€. Kod s popustom vrijedi za jednokratnu kupnju te se može unovčiti do kraja kalendarske godine u kojoj se korisnik registrirao.

Korisnik usluge web trgovine može koristiti i bez registracije na web stranici ponuditelja, kao gost. Korisnik koji nije registriran, ne može koristiti određene prednosti koje nudi registracija na web stranici (kao što su npr. korištenje programa s posebnim pogodnostima ponuditelja, popusti za iduću kupovinu u web trgovini ponuditelja i jednostavno iduće naručivanje bez ponovnog unosa podataka pri čemu ponuditelj prednosti registracije prikazuje na svojoj web stranici). U slučaju da korisnik, koji nije registriran, želi koristiti usluge web trgovine MOLIERE, mora prilikom predaje narudžbe ispuniti obrazac sa sljedećim osobnim podacima: ime i prezime odnosno tvrtka korisnika, adresa elektroničke pošte, adresa za dostavu i kontakt broj telefona. Naime, navedeni podaci su neophodni za uspješno pružanje usluge web trgovine ponuditelja (uključujući dostavu robe i ispostavljanje računa korisniku). Zato korisnik, koji želi predati narudžbu u web trgovini ponuditelja kao gost, mora za uspješnu predaju narudžbe ispuniti i polje da prihvaća ove Opće uvjete web trgovine i Opće uvjete web stranice ponuditelja, te ispuniti polje da je suglasan s obradom osobnih podataka koji su uneseni prilikom predaje narudžbe, kako bi osigurao pružanje usluge web trgovine od strane ponuditelja.

Ukoliko korisnik naknadno, u bilo kojem trenutku, želi svoju adresu elektroničke pošte zamijeniti drugom takav zahtjev je potrebno poslati na info@moliere.hr . O promjeni adrese elektroničke pošte korisnik će biti obavješten putem elektroničke pošte. Korisnik mora potvrditi da je upoznat s promjenom.

II. Ponuda proizvoda

Zbog prirode poslovanja ponuda web trgovine može biti podložna brzim i čestim promjenama. Ponuditelj nastoji jasno i temeljito predstaviti osnovne značajke proizvoda koje su navedene na ambalaži ili drugom mediju, zato ponuditelj ne može odgovarati za moguće pogreške u tim podacima.

Za predstavljanje proizvoda ponuditelj nastoji pribaviti odgovarajući slikovni materijal, koji se vizualno može djelomično razlikovati od originala, s time da to ne utječe na kvalitetu i specifikaciju samog proizvoda.

III. Narudžba/sklapanje ugovora

Postupak naručivanja se odvija u sljedećim koracima:

1.korak: Pregled košarice

U ovom koraku korisnik (kupac) pregledava košaricu, može brisati određene artikle, mijenja količine i upisuje mogući promocijski kod za popust. Kupac može napustiti košaricu i nastaviti s pregledom i naručivanjem, pri čemu sadržaj košarice ostaje nepromijenjen.

Nakon što kupac uredi košaricu, prelazi u idući korak kupnje pomoću gumba »BLAGAJNA«. Sadržaj košarice kupac u svakom koraku kupnje, sve do zaključivanja narudžbe, može promijeniti.

2.korak: Podaci o kupcu

Kupac upisuje svoju adresu elektroničke pošte i podatke o svojoj adresi i telefonskom broju (podaci su potrebni za dostavu robe i ispostavljanje računa).

3.korak: Način dostave

Kupac može izabrati između sljedećih načina dostave, koji su detaljnije opisani u točki IX. ovih Općih uvjeta:
a. Dostava putem GLS-a

b. Osobno preuzimanje

c. Organizirana dostava na relaciji Ljubljana-Zagreb-Ljubljana

4.korak: Način plaćanja

Kupac može izabrati između sljedećih načina plaćanja, koji su detaljnije opisani u točki IV. ovih Općih uvjeta:
a. Plaćanje po predračunu
b. Plaćanje prilikom dostave putem GLS-a (Potrebno plaćanje prilikom narudžbe. Moguće je plaćanje po predračunu, kartično plaćanje s kreditnim karticama Visa, Mastercard, American Express i Discover)
c. Plaćanje prilikom osobnog preuzimanja (kartično plaćanje s kreditnim karticama Karanta, Mastercard, Visa, BA, Maestro)

5.korak: Potvrda kupovine
U ovom koraku kupac još jednom pregledava sadržaj košarice, unesene podatke i unesene načine izvršenja narudžbe. S gumbom „Dovrši kupovinu“, narudžba je zaključena i tim korakom se kupac slaže s plaćanjem.

6.korak: Pregled i potvrda narudžbe

Ponuditelj pregledava narudžbu, provjerava da li su naručeni artikli na zalihi te potvrđuje, odnosno ukoliko za to postoji razlog odbija narudžbu. Ponuditelj radi provjere podataka ili osiguranja isporuke može nazvati kupca na njegov kontakt broj telefona. Proizvode koji nisu na zalihi nije moguće kupiti unaprijed. Ukoliko kupac želi primiti obavijest o raspoloživosti željenog proizvoda putem elektroničke pošte to može učiniti na način da se prijavi za obavijest klikom na „Obavijestite kada proizvod bude raspoloživ“. Taj se prozor pojavljuje u donjem desnom kutu uz svaki proizvod koji nije na zalihi.

U slučaju kada su proizvodi na zalihi, kupac prilikom slanja narudžbe prima obavijest putem elektroničke pošte da je narudžba primljena (naslova: potvrda primitka narudžbe) odnosno odbijena (naslova: odbijanje primitka narudžbe). Poruka „potvrda primitka narudžbe“ sadrži skraćene podatke o narudžbi i upute za plaćanje, ukoliko se kupac odlučio na plaćanje po predračunu.

Kupoprodajni ugovor između ponuditelja i korisnika (kupca) je sklopljen u trenutku kada, nakon predaje narudžbe, ponuditelj korisniku pošalje prvu elektroničku obavijest o statusu njegove narudžbe (naslova: potvrda primitka narudžbe). Od tog su trenutka sve cijene i drugi uvjeti fiksirani te obvezuju kako ponuditelja tako i kupca.

Registriranim su korisnicima na web stranici ponuditelja u svakom trenutku dostupni podaci o statusu i sadržaju njihove narudžbe.

7.korak: Potvrda da je roba spremna za preuzimanje

Ukoliko je kupac izabrao mogućnost osobnog preuzimanja robe, robu ne može preuzeti neposredno po primitku poruke s potvrdom primitka narudžbe već mora sačekati da ponuditelj robu pripremi za preuzimanje. Kada roba bude spremna za preuzimanje, ponuditelj će kupcu poslati još i elektroničku obavijest s naslovom „Vaša je roba spremna za preuzimanje“ u kojoj će biti navedeno kada i gdje je robu moguće preuzeti. Opcija osobnog preuzimanja robe je detaljnije opisana u nastavku, u točki IX. Općih uvjeta.

IV. Načini plaćanja

Ponuditelj omogućava sljedeće načine plaćanja:

 • po predračunu 
 • s kreditnom karticom (Visa, Mastercard, American Express i Discover), a kod vlastitog preuzimanja (Karanta, Mastercard, Visa, BA, Maestro)

Plaćanje platnom karticom

U slučaju plaćanja kreditnim karticama, prilikom potvrde primitka narudžbe nije moguća  promjena sadržaja narudžbe odnosno konačnog iznosa narudžbe, osim iznimno uz suglasnost ponuditelja.

Plaćanje po predračunu  
Kod plaćanja po predračunu ukupan se iznos uplaćuje da sljedeći račun:

Moliere, Nina Šoster Bedenk s.p.
Zasavska cesta 40a
1231 Ljubljana Črnuče
br. računa (NLB d.d.): SI56 0203 7026 2350 081
(SWIFT / BIC: LJBASI2X)
Poziv na broj: navodi se broj narudžbe

Kod plaćanja po predračunu roba se otprema nakon primitka uplate. Plaćanje mora biti izvršeno u cijelosti u roku od 7 dana od primitka elektroničke poruke ponuditelja o potvrdi narudžbe. U toj elektroničkoj poruci će ponuditelj korisniku (kupcu) poslati i predračun. Za bržu obradu narudžbe kupac ponuditelja može obavijestiti o izvršenom plaćanju na adresu elektroničke pošte info@moliere.hr . U navedenom roku od 7 dana od primitka potvrde narudžbe ponuditelj će robu koju je kupac u narudžbi naručio čuvati rezerviranom za kupca. Ukoliko u navedenom roku od 7 dana plaćanje ne bi bilo izvršeno, narudžba se automatski smatra otkazanom. Prije isteka roka, ponuditelj zadržava pravo na slanje podsjetnika.

V. Izdavanje računa

Ponuditelj kupcu s robom šalje i račun.

Na računu su odvojeno prikazani cijena, porez i svi troškovi povezani s kupovinom.

Kupac je dužan provjeriti točnost podataka za izdavanje računa prije slanja narudžbe. Kupac je dužan provjeriti točnost podataka na računu te o eventualnim pogreškama obavijestiti ponuditelja, najkasnije u roku od 3 dana. Naknadne prigovore u vezi točnosti izdanih računa ponuditelj neće prihvatiti.

VI. Cijene

Sve cijene u web trgovini su izražene u eurima i uključuju DDV (porez na dodanu vrijednost). Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe te nemaju unaprijed određen rok trajanja, osim u slučaju akcija kada je rok trajanja ponude unaprijed označen.

Cijene su važeće u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja te u skladu s prethodno navedenim uvjetima

Unatoč naporu da osigura najtočnije moguće podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni netočan. U tom slučaju odnosno u slučaju da dođe do promjene cijene za vrijeme obrade narudžbe, ponuditelj će kupcu omogućiti da odustane od kupovine.

Popusti, promocijski kodovi, itd. se ne zbrajaju, osim ako je na web stranici ponuditelja izričito navedeno suprotno.

VII. Akcije/popusti

Korisnici web trgovine mogu kupovati proizvode po akcijskim cijenama i cijenama s popustom. Različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike će kao takve biti označene i uvijek će biti opisane.

Sve marketinške kampanje će biti navedene na web trgovini www.moliere.hr .

VIII. Kuponi s popustom / promocijski kodovi

Kao poseban način promocije korisnici određene proizvode kupuju i putem posebnih kupona i promocijskih kodova s popustom, koje dobivaju na različite načine (putem SMS-a, na letcima, putem društvenih mreža, na web stanici ponuditelja prilikom kupnje…..). Promocijski kod ili kupon donose različite povoljnosti prilikom kupnje te su vremenski ograničeni. Kodovi i pravila korištenja će uvijek biti jasno određeni.

IX. Preuzimanje robe i dostava

Kupec pri oddaji naročila v spletni trgovini pri »načinu dostave« izbere eno od naslednjih dveh možnosti: “lasten prevzem” in “dostava z GLS”.

Osobno preuzimanje

Osobno preuzimanje naručene robe je moguće svakoga radnog dana u radnom vremenu od  7:00 do 12:00 i od 13:00 do 15:30 sati  na lokaciji: Moliere, PE Skladišče, Poljska pot 4, 1000 Ljubljana, pri čemu kupac prije preuzimanja robe mora primiti  elektroničku poruku “Vaša roba je spremna za preuzimanje.”

Kupac prilikom preuzimanja ponuditelju mora pokazati ili elektroničku poruku „Vaša roba je spremna za preuzimanje“ (u papirnatom ili elektroničkom obliku) ili dati podatak o broju narudžbe. Kupac preuzimanje robe potvrđuje vlastoručnim potpisom.

Dostava putem GLS

Narudžbe koje budu poslane radnim danom do 10:00 sati, bit će poslane istoga odnosno najkasnije idućeg radnog dana, ukoliko je naručena roba na zalihi, o čemu će kupac biti obaviješten potvrdom elektroničkom porukom. U slučaju plaćanja po predračunu narudžba će biti poslana istog dana odnosno najkasnije idućeg radnog dana od dana kada kupoprodajna cijena po predračunu bude plaćena, ako kupac ponuditelja obavijesti o plaćanju i pošalje mu potvrdu o plaćanju. Ponuditelj nije dužan svaki dan provjeravati da li je kupac kupoprodajnu cijenu po predračunu već platio, zato je ponuditelj u slučaju da sam kupac ne pošalje potvrdu o plaćanju dužan provjeriti da li je primio nalog za plaćanje tek zadnji dan 7-dnevnog roka za plaćanje, te nakon toga najkasnije idućeg radnog dana poslati narudžbu.

Kupac će primiti elektroničku obavijest kada narudžba bude predana za dostavu zajedno sa brojem za praćenje paketa (tracking number). Otprema robe se ne vrši subotom, nedjeljom i praznicima.

Ugovorni partner za dostavu pošiljki je GLS, koji svoje usluge pruža u skladu sa svojim općim uvjetima. Dostava se vrši na traženu adresu koju je kupac upisao kao podatak o naručitelju prilikom izvršavanja narudžbe (dostava na adresu). Preuzeti paketi će biti dostavljeni idućeg radnog dana od dana preuzimanja. Osim elektroničke poruke, kupac će na dan dostave paketa primiti i sms.

Troškovi dostave

Troškove dostave snosi kupac a oni se obračunavaju u ovisnosti o težini paketa kako slijedi:

0,0 kg – 2,0 kg 8,97 € (DDV uklj.)
2,01 kg – 5,0 kg 9,61 € (DDV uklj.)
5,01 kg – 10,0 kg 10,68 € (DDV uklj.)
10,01 kg – 20,0 kg 13,83 € (DDV uklj.)
20,01 kg – 30,0 kg 16,14 € (DDV uklj.)
30,01 kg – 40,0 kg 20,56 € (DDV uklj.)
40,01 kg – 60,0 kg 34,28 € (DDV uklj.)
60,01 kg – 80,0 kg 41,01 € (DDV uklj.)
80,01 kg – 100,0 kg 54,72 € (DDV uklj.)
100,01 kg – 120,0 kg 68,44 € (DDV uklj.)
120,01 kg – 140,0 kg 82,15 € (DDV uklj.)

Neuspješna dostava

U slučaju da prilikom dostave pošiljke kupac nije kod kuće, dostavna služba mu u poštanskom sandučiću ostavlja obavijest o dostavi paketa te informacije o mogućnosti preuzimanja paketa. Primite na znanje da će dostavna služba paket pokušati uručiti tri puta. Na obavijesti je naveden broj paketa i telefonski broj GLS dostavne službe(+386 1 500 11 90) te adresa njihove elektroničke pošte(info@gls-slovenia.com).  Kupac na navedene kontakt podatke može kontaktirati dostavnu službu te naručiti ponovnu dostavu paketa na svoju adresu ili se dogovoriti da se paket dostavi na drugu adresu na kojoj će kupac biti dostupan u vrijeme dostave.

X. Pravo odustanka od ugovora

Kupac, potrošač u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, u roku od 14 dana od preuzimanja robe može pisanim putem obavijestiti ponuditelja da odustaje od ugovora, bez da za to mora navesti razlog.

Kupac nema pravo odustati od ugovora za kupnju robe koja je lako pokvarljiva ili joj brzo ističe rok upotrebe (prehrambeni proizvodi), zapečaćenih proizvoda, koji nisu primjereni za vraćanje radi očuvanja zdravlja ili higijenskih razloga, ako je kupac nakon dostave razbio pečat te u drugim slučajevima utvrđenim u čl. 43. č. Zakona o zaštiti potrošača.

Za ostvarivanje prava na odustanak o odluci da odustane od ugovora naručitelj mora ponuditelja  obavijestiti nedvosmislenom pisanom izjavom na adresu elektroničke pošte info@moliere.hr ili pisanim putem poštom na adresu MOLIERE, trgovina s prehrano in prehranskimi dodatki za konje, Nina Šoster Bedenk s.p., Zasavska cesta 40a, 1231 Ljubljana-Črnuče. Za tu svrhu naručitelj može koristiti priloženi primjerak obrasca za odustanak koji može naći na  (hiperlink).

U slučaju odustanka od ugovora kupac preuzetu robu mora vratiti ili poštom na gore navedenu adresu ponuditelja ili ga osobno donijeti na adresu ponuditelja.

Vraćanje primljenih artikala ponuditelju u roku za odustanak od ugovora smatra se davanjem obavijesti o odustanku od ugovora.

Kupac ponuditelju robu mora vratiti neoštećenu, u originalnoj ambalaži, sa svom pratećom dokumentacijom i u neizmijenjenoj količini, osim ako je artikl uništen, pokvaren, izgubljen ili je količina artikla smanjena bez da bi za to bio kriv kupac. Kupac do odustanka od ugovora artikle ne smije koristiti bez ograničenja. Kupac smije napraviti pregled i isprobati robu u mjeri u kojoj je to nužni potrebno za utvrđivanje stvarnog stanja. Isprobavanje artikla koje od toga odstupa se smatra korištenjem artikla. Prilikom povrata potrebno je priložiti i kopiju računa za kupljenu robu.

Jedini trošak koji tereti kupca u vezi odustanka od ugovora je trošak povrata artikla (koji se u slučaju slanja obračunava po cjeniku dostavne službe te je ovisan o tome da li se radi o pošiljci/paketu/teretu). Ne preuzimamo pošiljke s otkupninom. Kupac robu mora vratiti najkasnije u roku od 14 dana od poslane obavijesti o odustanku od ugovora (kupnje).

Povrat izvršenih uplata bit će napravljen u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je ponuditelj preuzeo vraćenu robu. Povrat će ponuditelj izvršiti jednakim platnim sredstvom koje je bilo korišteno pri prvotnoj transakciji, osim ako je izričito dogovoreno drugačije; u svakom slučaju radi tog povrata kupac ne snosi nikakve troškove.

Prilikom odustanka od ugovora, pri kojem je bio korišten bonus, kod za popust ili promocijski kod, ta se sredstva smatraju popustom te se ne vraćaju kupcu. Na bankovni račun kupca se vraća samo plaćeni iznos, a kupcu se istovremeno vraća iskorišteni bonus ili promocijski kod u obliku novog koda. Darovni bon se pri odustanku od ugovora smatra sredstvom plaćanja te se korisniku vraća kao darovni bon, a uplaćeni iznos se vraća na bankovni račun kupca.

XI. Reklamacije

Kada:

 • artikl nema svojstva, koja su potrebna za njegovu normalnu uporabu ili za promet
 • artikl nema svojstva, koja su potrebna za posebnu uporabu, za koju kupac kupuje artikl, a ta je uporaba ponuditelju bila poznata odnosno morala mu je biti poznata
 • artikl nema svojstva i karakteristike, koje su bile izričito ili prešutno dogovorene odnosno propisane
 • je ponuditelj isporučio artikl, koji nije sukladan uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model bio pokazan samo radi obavijesti
 • roba ima materijalni nedostatak.

Kupac o nedostatku mora obavijestiti ponuditelja putem adrese elektroničke pošte info@moliere.hr u obavijesti o nedostatku dati točan opis nedostatka. Kupac ponuditelju  mora omogućiti da proizvod pregleda. Ako nedostatak nije sporan, ponuditelj će, najkasnije u roku od 8 dana, udovoljiti zahtjevu kupca. Ako postoji spor u vezi nedostatka, ponuditelj će u istom roku kupcu dati pisani odgovor. Pravo na zamjenu artikla ili povrata kupoprodajne cijene zbog postojanja materijalnog nedostatka detaljno su uređeni Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o obveznim odnosima.

Proizvod s nedostatkom kupac zajedno s obrascem za reklamaciju treba vratiti na adresu MOLIERE, trgovina s prehrano in prehranskimi dodatki za konje, Nina Šoster Bedenk s.p., Zasavska cesta 40a, 1231 Ljubljana Črnuče. Ukoliko je to moguće ponuditelj će proizvod zamijeniti, a u protivnom slučaju će postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača odnosno Zakonom o obveznim odnosima. Ponuditelj zadržava pravo odbiti reklamaciju u sljedećim slučajevima:

 • ako je neupotrebljivost artikla posljedica nepravilnog postupanja korisnika
 • ako nije priložen račun
 • ako roba nije vraćena u originalnoj ambalaži
 • ako je korisnik do odustanka od ugovora robu koristio bez ograničenja.

XII. Privatnost i zaštita podataka

Ponuditelj se obvezuje da će sve osobne podatke korisnika čuvati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka i važećih međunarodnih propisa, koji se u Republici Sloveniji neposredno primjenjuju.

Većinu stranica u web trgovini www.moliere.hr moguće je posjetiti bez da je potrebno otkriti svoje osobne podatke. Usprkos tome neke se informacije dobivaju automatski uporabom kolačića i web signala (»pixel tags«), standardnih alata u web industriji. Uporaba kolačića i web signala omogućuje prepoznavanje pojedinačnih IP adresa, vrstu preglednika koje posjetitelj web stranice koristi te općenitu aktivnost posjetitelja weba. Ukoliko na vašem računalu isključite kolačiće, kupnju u web trgovini nije moguće dovršiti. Više o politici korištenja kolačića ponuditelja možete pogledati u Općim uvjetima korištenja web stranice, dostupnim na web stranici ponuditelja.

Ponuditelj prikuplja i obrađuje sljedeće osobne podatke korisnika, koje je on upisao u registarski obrazac prilikom kreiranja korisničkog računa na web mjestu: ime i prezime odnosno tvrtka korisnika, adresa, telefonski broj, adresa elektroničke pošte te druge moguće osobne podatke koje korisnik dobrovoljno dostavi ponuditelju. Ponuditelj navedene osobne podatke obrađuje za potrebe pružanja usluge web trgovine (što uključuje kupovanje u web trgovini, dostavu robe korisniku itd.). Istovjetne osobne podatke ponuditelj prikuplja i u slučaju da korisnik koristi web trgovinu ponuditelja bez prethodne registracije, tj. kao gost, putem računa gosta.

Obrada gore navedenih osobnih podataka korisnika je nužno potrebna za osiguranje svih usluga koje su dostupne u web trgovini ponuditelja (uključujući i dostavu robe korisniku), zbog čega je suglasnost za obradu osobnih podataka, koji se daju u obrascu za registraciju, uvjet za uspješnu registraciju na web stranici i za naručivanje robe u web trgovini u svojstvu gosta.

Ponuditelj osobne podatke korisnika može obrađivati također i za informativne svrhe i za promociju robe koju nudi u web trgovini i u fizičkim trgovinama, te za sve druge promocijske namjene.

Ponuditelj osobne podatke korisnika pohranjuje i obrađuje za gore navedene svrhe samo u slučaju da je korisnik za to dao izričitu suglasnost, i to na sljedeći način:

 • korisnik web stranice označavanjem posebnog polja prilikom prve registracije u web trgovini ili prilikom predaje narudžbe u web trgovini u svojstvu gosta daje svoju suglasnost da ponuditelj obrađuje sve osobne podatke korisnika koje je on upisao u obrazac za registraciju odnosno u obrazac za predaju narudžbe, za potrebe pružanja usluga web trgovine;
 • korisnik web stranice označavanjem posebnog polja prilikom prve registracije u web trgovini ili prilikom predaje narudžbe u web trgovini u svojstvu gosta daje svoju suglasnost da ponuditelj obrađuje adresu elektroničke pošte za potrebe neposrednog obavještavanja o povoljnostima te za slanje promidžbenih poruka i za potrebe anketiranja.

Ukoliko korisnik ne bi označio da je suglasan sa korištenjem njegovih osobnih podataka za bilo koju od gore navedenih svrha, ponuditelj njegove osobne podatke neće obrađivati za te svrhe, s time da u primjeru da korisnik ne da suglasnost za korištenje osobnih podataka za potrebe web trgovine, ponuditelj uslugu web trgovine korisniku ne može pružiti a nije moguća niti registracija korisnika.

Ponuditelj od korisnika web stranice prikuplja samo podatke koje dobije dobrovoljno. Osobne podatke ponuditelj prikuplja isključivo u slučaju kada je to potrebno zbog sudjelovanja u određenim aktivnostima, pri čemu je takvo sudjelovanje u toj djelatnosti, kao dostava osobnih podataka, isključivo dobrovoljno.

Nakon dobivene suglasnosti korisnika za obradu gore navedenih osobnih podataka ponuditelj osigurava, uspostavlja, prikuplja, vodi, upotrebljava, obrađuje i sprema osobne podatke korisnika u zbirkama osobnih podataka za neograničeno vremensko razdoblje i za svrhe za koje je korisnik dao svoju suglasnost.

Korisnik u bilo kojem trenutku može putem e-pošte na adresu info@moliere.hr ili telefonskim putem (+386 40 502 666) zahtijevati da njegove podatke ispravimo ili da ih trajno ili privremeno prestanemo koristiti, u roku od 15 dana. Iznimno, ponuditelj korisnika u roku od 15 dana od takvog zahtjeva može obavijestiti o razlozima zbog kojih ne može omogućiti brisanje, uvid, prijepis, kopiranje itd. te takav razlog pokušati čim prije ukloniti. Čuvanje osobnih podataka je osigurano u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i međunarodnim propisima koji se u Republici Sloveniji neposredno primjenjuju.

Korisnik je suglasan da ponuditelj ne može jamčiti sigurnost ili privatnost informacija koje se prenose putem elektroničke pošte ili weba te da se ponuditelj ne može smatrati odgovornim u vezi toga.

Ponuditelj će vaše osobne podatke, dobivene putem svojih stranica, pažljivo čuvati te ih neće dostavljati trećim osobama. Osobni podaci, koje korisnik dostavi prilikom korištenja web stranice ili sadržaja ponuditelja bit će obrađeni i korišteni sa ciljem da se omogući usluga ponuditelja i to za osiguranje slanja novosti korisniku i provjeru da li korisnik web stranicu i sadržaje ponuditelja koristi odnosno sudjeluje u web aktivnostima ponuditelja u skladu s ovim uvjetima.

Osobni podaci će se prikupljati, obrađivati i čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Na zahtjev nadležnih tijela, u slučaju bilo kakvih zloupotreba ili povreda, osobni podaci, e-mail te IP adrese se dostavljaju policiji i drugim nadležnim tijelima na daljnje postupanje.

Podatke korisnika koje dobije na svojoj web stranici ponuditelj bez suglasnosti odnosno bez dozvole ne prenosi i ne otkriva nikome izvan samog ponuditelja, osim ako zakon određuje odnosno obvezuje drugačije.

Ponuditelj može obrađivati i osobne podatke osoba s kojima se nalazi u ugovornom odnosu, koji su mu potrebni za ispunjavanje ugovornih obveza ili priznavanje prava iz ugovornog odnosa odnosno ukoliko ima pisanu privolu pojedinca za obradu osobnih podataka.

Obrada znači prikupljanje, čuvanje ili pridruživanje podataka u zbirkama osobnih podataka, mijenjanje, korištenje ili obavještavanje što uključuje prijenos, traženje blokiranje i brisanje. Osobni podaci korisnika se čuvaju i upotrebljavaju samo onoliko dugo koliko je to potrebno za postizanje svrhe.

Ponuditelj kao voditelj zbirke osobnih podataka na zahtjev pojedinca – korisnika mora dopuniti ili ispraviti osobne podatke za koje se utvrdi da su nepotpuni, netočni ili neažurni; izbrisati osobne podatke, za koje to zahtjeva pojedinac a ponuditelj nema posebni pravni interes za njihovo čuvanje; omogućiti uvid u katalog podataka, uvid u osobne podatke koji se nalaze u zbirci osobnih podataka a odnose se na njega te njihovo prepisivanje; dostaviti ispis osobnih podataka koji su sadržani u zbirci osobnih podataka a odnose se na njega; dostaviti popis osoba kojima su u skladu s čl. 11 Zakona o zaštiti osobnih podataka u određenom razdoblju podaci koji se nalaze u zbirci osobnih podataka, a odnose se na pojedinca, bili dostavljani.

Ponuditelj će korisniku na njegov zahtjev u odnosu na podatke koji se na njega odnose omogućiti uvid u osobne podatke, njihovo prepisivanje ili kopiranje te ispis podataka, dostavit će mu popis osoba kojima su dostavljani osobni podaci, kada, temeljem koje osnove i za koju svrhu. Također, ponuditelj će korisniku na njegov zahtjev u skladu s važećim zakonodavstvom dati i druge informacije u vezi s njegovim osobnim podacima koje prikuplja.

Prilikom svake posjete web stranici ponuditelja na web poslužitelju se automatski pohranjuju dnevničke datoteke web poslužitelja (IP broj – broj koji identificira pojedinačno računalo odnosno drugi uređaj na webu, verziju preglednika, vrijeme posjete i slično). Ponuditelj tako prikupljene podatke posebno ne obrađuje niti ih povezuje s drugim podacima.

Ponuditelj se obvezuje da će štititi tajnost osobnih podataka korisnika web stranica. Prikupljene podatke će ponuditelj koristiti isključivo za svrhe za koje će ih korisnici dostaviti i u okviru zakonskih odredbi. Osobne i kontakt podatke ponuditelj neće koristiti za druge svrhe te ih bez izričite suglasnosti korisnika web stranica neće otkriti trećim osobama. Ponuditelj će učiniti sve da osobne podatke zaštiti od bilo kakvog kršenja i zlouporaba.

XIII. Podaci o trgovcu

Nina Šoster Bedenk s.p.

Zasavska cesta 40a

1231 Ljubljana Črnuče

matični broj: 7292201000

porezni broj: SI 75292165

tel: +386 40 502 666

Broj računa (NLB d.d.): SI56 0203 7026 2350 081

XIV. Pritužbe i sporovi

U skladu sa zakonskim propisima ponuditelj niti jednog pružatelja izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova ne priznaje kao nadležnog za rješavanje mogućeg potrošačkog spora, koji bi potrošač mogao pokrenuti u skladu sa Zakonom o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Ukoliko bi zbog korištenja web stranice ili novosti došlo do bilo kakvog spora između ponuditelja i korisnika, mjerodavno je isključivo pravo Republike Slovenije, a nadležan je sud u Ljubljani.

Ovi Opći uvjeti korištenja web stranice/trgovine se koriste od dana prihvaćanja do opoziva odnosno do moguće izmjene.

Ovi Opći uvjeti korištenja web stranice/trgovine su ažurirani s danom 24.10.2022

Ljubljana, 24.10.2022

MOLIERE, trgovina s prehrano in prehranskimi dodatki za konje, Nina Šoster Bedenk s.p.